Nyttja lokal

 

Nedan följer övergripande information om de olika lokaler som finns att nyttja för arrangemang i Kårallen. Fullständig information om lokalerna och hur det går till när man arrangerar där finns att hitta i Kalasmanualen och Pubmanualen under fliken ”Manualer & Dokument”. För att få boka lokal i Kårallen måste man vara en LUST-godkänd förening.

Gasquen

Gasquen är en av de större lokalerna i Kårallen och används ofta som sittningslokal eller som pub för olika sektioner eller föreningar. När det arrangeras större fester används även Gasquen som festlokal. Om det arrangeras en sittning i lokalen kan man ha upp till 120 sittande gäster och man kan få tillgång till kompletta kuvert med bestick, porslin och glas om så önskas. Bord och stolar finns att tillgå på plats till alla sittande. I anknytning till sittningslokalen finns ett fullt utrustat uppvärmningskök. Där finns även de flesta grundläggande redskap som behövs för att laga mat till en sittning eller fest.

Vid arrangemang kan man använda Gasquens fatölsanläggning, det finns sex stycken tappar som man kan använda vid försäljning av öl och cider. Det spelar ingen roll om du har tidigare kunskaper av hur man använder sig av liknande system, be om en demonstration i god tid av dagens DA så visar den dig/er allt ni behöver veta. Vill man sälja flasköl istället så har vi ett flertal olika kylar. All dryck beställs av DC minst två veckor innan arrangemanget, länkar till beställningslistor och instruktioner om hur de ska fyllas i finns att hitta under fliken Arrangera på denna hemsida.

All mat som serveras på arrangemang i Gasquen måste köpas in via Kårservice, detta går att göra på olika sätt. Antingen lånar man Kårservice Axfoodkort från DA och åker till Tornby och handlar, viktigt då är att man kontaktar DA minst tre dagar innan och kollar om kortet är ledigt den dagen. För större arrangemang, vanligtvis fester, så kan man få tillgång till Kårservice inloggningsuppgifter till Axfoods webbshop där man kan göra sin beställning och sedan få det levererat till Kårallen. Kontakta DC för mer information gällande beställning genom webbshoppen.

Hyran för Gasquen är en rörlig hyra. Man debiteras på 16,25 kr/person som besöker arrangemanget.

Gasqueköket

Gasquens kök ett fullt utrustat uppvärmningskök, där finns allt man kan tänkas användas vid tillagning t.ex. spis, stor ugn och industridiskmaskin. Det finns även en kyl, en frys och ett värmeskåp att utnyttja under arrangemang. Regler angående förvaring av mat i kyl/frys är att det måste godkännas av DA om något lämnas innan/efter arrangemang och får förvaras där högst 24 h efter utnyttjandet av köket. Smidigast för alla är att man tar med sig allt överblivet när man städat och går hem.

Gasqueköket är väldigt frekvent använt och därför måste man vara ute i god tid om man vill boka, vilket man gör hos DC. Tre dagar innan ditt arrangemang hör du av dig till dagens DA så den vet vad ni ska göra där och vilka tider. Hyran för Gasqueköket ligger på 400 kr. Observera att om någon vill hyra sittningslokalen för ett arrangemang har denne förtur på köket även om någon som bara vill använda köket har bokat först. I så fall hör DC av sig för att lösa problemet. Det brukar dock gå bra att dela på köket, lite beroende på arrangemang. Prata med DC vid bokningen för mer information om detta.

Baljan

Baljan är Kårallens givna festlokal, här är det fester flera gånger i månaden. Under dagtid hyr Sektionscafé Baljan lokalen och därför kan man bara hyra lokalen på kvällar och helger.  Vill man hyra Baljan för sitt arrangemang är det en fast hyra som varierar från 3000 kr på vardagar till 3500 kr på helger, utöver detta tillkommer en rörlig hyra på 16,25 kr/person. I den fasta hyran ingår även Gasquen, Gasquenköket, Amfiteatern och Nano.

Amfiteatern

Amfiteatern är utrymmet utanför Kårallens södra sida. Det är en uteplats med intilliggande trappliknade upphöjningar, en Amfiteater helt enkelt. Här kan man anordna lite vad man vill, kreativiteten och svensk lagstiftning sätter gränserna. Under fester och pubar fungerar Amfiteatern utmärkt som en uteservering. Ytan ligger dock inom Kårservice tillstånd så alla inköp av mat och dryck måste ske via DC, egen medhavd alkohol är totalt förbjuden dygnet runt. Man bokar Amfiteatern hos DC i god tid, även här är det en rörlig hyra på 16,25 kr/person.

Blå Havet

Blå Havet är det stora öppna torget på Kårallens framsida. Det är en stor betongplatta med tillhörande träflotte. Där kan man marknadsföra sitt arrangemang eller till och med arrangera något. Man bokar Blå Havet hos DC i god tid. Det finns strikta regler om denna plats, därför är det väldigt viktigt att läsa igenom Lokalmanualen (under fliken ”Manualer & Dokument”) innan samt diskutera vilka planer man har med DC i förväg.
Viktigt att tänka på är att detta är en utryckningsväg för tex brandkår och ambulans samt körväg för campus självkörande bussar så ställ aldrig saker utan lov här, inte ens om du bara ska parkera bilen lite snabbt.

Matsalen

Matsalen och tilliggande Grillen bokar man hos Eurest som ansvarar för verksamheten i de lokalerna. Vid helhusfester används med fördel Matsalen och Grillen, varför det är bra att boka lokalen hos Eurest i god tid. Då det är skilda regler där från resten av Kårallen är det också bra att diskutera saken med DC i förväg om lokalen ska användas i kombination med övriga huset. Om man bara ska vara i Matsalen är det med Eurest kontakten sker, men meddela DC oavsett då denne vill veta vad som händer i huset.
Eurest tar vid fest ut en fast hyra på 6000 kr som vidarefaktureras från DC till arrangören.

Skrivsalen

Skrivsalen är lokalen som ligger på entréplan i Kårallen. Ibland är det tentor där på dagtid. På kvällstid under fester är det ett bra ställe att använda som garderob. Skrivsalen bokas hos LOKE som har kontor i Terra. Som för alla andra lokaler krävs det att man är en LUST-godkänd förening.

Avbokning

Kårallen har generellt högt tryck på lokalerna. Avbokning ska därför ske senast tre veckor innan det bokade datumet för att möjliggöra för en annan arrangör att hinna boka lokalen. Om avbokning sker senare än detta debiteras föreningen en straffavgift på 1200 kr. För större arrangemang som fester gäller att de måste avbokas senast två månader innan, för att undvika kostnader för exempelvis inbokad personal.