Nyttja lokal

Gasquen

Gasquen är en av de större lokalerna i Kårallen och används ofta som sittningslokal eller som pub för olika sektioner eller föreningar. När det arrangeras större fester används även Gasquen som festlokal. Om det arrangeras en sittning i lokalen kan man ha ca 120 sittande gäster och man kan få tillgång till kompletta kuvert med bestick, porslin och glas om så önskas. Bord och stolar finns att tillgå på plats till alla sittande. I anknytning till sittningslokalen finns ett fullt utrustat uppvärmningskök. Där finns även de flesta grundläggande reskap som behövs för att laga mat till en sittning eller fest.

Vid pubar kan man använda Gasquens fatölsanläggning, det finns sex stycken tappar som man kan använda vid försäljning av fat. Det spelar ingen roll om du har tidigare kunskaper av hur man använder sig av liknande system, be om en demonstration i god tid av dagens DA så visar den dig/er allt ni behöver veta. Vill man sälja flasköl istället så har vi ett flertal olika kylar. All dryck beställs av DC minst två veckor innan arrangemanget, lättast genom att skriva ut ett beställningsdokument som fylls i och lämnas in till DC som då kan besvara dina frågor om dryck och ge lite tips.

All mat som serveras på arrangemang i Gasquen måste köpas in via Kårservice, detta går att göra på olika sätta. Antingen lånar man Kårservice Axfoodkort från DA och åker till Tornby och handlar, viktigt är att man kontaktar DA 3 dagar innan och kollar om kortet är ledigt den dagen. Vill man inte handla själv kan man skriva ut ett beställningsdokument från hemsidan som man sedan lämnar in till DC som lägger en beställning åt er och maten levereras till Kårallen.

Hyran för Gasquen är en rörlig hyra. Man debiteras på 15kr/person som besöker arrangemanget.

Gasquenköket

Som sagt är detta kök ett fullt utrustat uppvärmningskök, där finns allt man kan tänkas användas vid tillagning tex stekbord, spis, stor ugn och industridiskmaskin. För mer information kan man läsa i Kalasmanualen eller från DC. Det finns även 2 kylar, en frys och värmeskåp att utnyttja under arrangemang. Regler angående förvaring av mat i kyl/frys är att det måste godkännas av DA att något lämnas innan/efter arrangemang och får förvaras där högst 24 h efter utnyttjandet av köket. Smidigast för alla är att man tar med sig allt överblivet när man städat och går hem.

Gasquenköket är väldigt frekvent använt och därför måste man vara ute i god tid om man vill boka, vilket man gör hos DC. Tre dagar innan ditt arrangemang hör du av dig till dagens DA så den vet vad ni ska göra där och vilka tider. Hyran för Gasquenköket ligger på 350 kr och då ingår endast köket och inte sittningslokalen. Det kan hända att man kan få dela köket med en annan arrangör då de som hyr sittningslokalen + köket har förtur på köket även om någon som bara vill använda köket har bokat först. Detta är dock inget problem då köket är relativt stort.

Baljan

Baljan är Kårallens största festlokal, här är det fester flera gånger per år. På dagtid hyr Sektionscafé Baljan lokalen och därför kan man bara hyra lokalen på kvällar och helger.  Vill man hyra Baljan för sitt arrangemang är det en fast hyra som varierar från 2700 kr på vardagar till 3200 kr på helger, utöver detta tillkommer en rörlig hyra på 15 kr/person.
All information du behöver för att anordna en fest i Baljan finns i Kalasmanualen.

Amfiteatern

Amfiteatern är utrymmet utanför Kårallens södra sida. Det är en uteplats med intilliggande trappliknade upphöjningar, en Amfiteater helt enkelt. Här kan man anordna lite vad man vill. Det är dock innanför Kårservice tillstånd så alla inköp av mat och dryck måste ske via DC. Man bokar Amfi hos DC i god tid. Även i Amfi är det en rörlig hyra på 15kr/person. Till Amfi kan man boka och hyra saker för utomhusmiljö av Kårservice, tex grillar och bänkset.

Blå Havet

Blå Havet är den stora öppna platsen utanför Kårallen. Det är en stor betongplatta med tillhörande träflotte. Där kan man marknadsföra sitt arangemang eller liknande. Man bokar Blå Havet hos DC i god tid innan arrangemang. Det finns strikta regler om denna plats, därför är det väldigt viktigt att läsa igenom Kårservices Lokalmanual innan.
Viktigt att tänka på är att detta är en utryckningsväg för tex brandkår och ambulans så ställ aldrig saker utan lov här, inte ens om du bara ska parkera bilen lite snabbt.

Matsalen

Matsalen och tilliggande Grillen bokar man hos Eurest. Det är skilda regler där från resten av Kårallen, så det är bra att prata med DC i förväg.
Eurest tar ut en fast hyra på 5 000kr som sedan vidarefaktureras från DC till arrangören.

Skrivsalen

Skrivsalen är lokalen som ligger på entréplan i Kårallen. Det är ofta tentor där på dagtid. På kvällstid under fester är det ett bra ställe att använda som garderob. Skrivsalen bokas hos LOKE som har kontor i Terra. Som för alla andra lokaler krävs det att man är en LUST-godkänd förening.

Avbokning

Kårallen har generellt högt tryck på lokalerna. Avbokning ska därför ske senast tre veckor innan det bokade datumet för att möjliggöra för en annan arrangör att hinna boka lokalen. Om avbokning sker senare än detta debiteras föreningen en straffavgift på 1200 kr.