Välkommen till karallen.se – av studenter för studenter!

Bild på korridorer i Kårallen inomhus

Marknadsföring

LUST-godkända studentföreningar kan affischera på anslagstavlor i Kårallen, boka affischbubblor, lakansplatser och plats i utställningsytorna. Företag kan boka plats i Företagshörnan enligt information under Utställningsytor. Mer utförlig information går att hitta i Kalasmanualen och Lokalmanualen.

Bild på korridorer i Kårallen inomhus

Lakan

Ett “lakan” är en vepa eller banderoll av tyg, PVC eller polyester som går att hänga på stolpar längs Corson. Rekommenderade mått är 130 cm bredd, 200 höjd. Det finns kedjor med tillhörande carbinhakar, så när ni beställer eller målar ert lakan så behöver ni se till att det finns öljetter eller hål för upphängning. 

På entréplan, mellan UF och ESN:s rum finns en hylla med en pärm för att boka lakansplatserna som finns längs Corson. Villkor för bokningen finns i pärmen. Kontakta Kårallens DC eller dagsansvariga (DA) om det är några oklarheter. 

Efter arrangemanget plockar man ned sina lakan och städar lakansplatsen från eventuella snören och buntband. På lakansplatserna finns färdiga upphängningar med kedja och karbinhakar, använd gärna dem så slipper ni städa bort snören. 

Har någon glömt plocka ned sina lakan när ni ska sätta upp era? Kontakta festeriet/kåren/föreningen och meddela att ni tar ned lakanen och var ni lämnar/var de kan hämta dem, ifall de vill spara dem.

Anslagstavlor

I Kårallen finns två anslagstavlor på entréplan. En av tavlorna är avsedd för LiU-information och jobbannonser (inklusive rekrytering till föreningar). All annan typ av information tas ned. 

Den andra ytan är avsedd för blandad studentinformation med max en affisch per aktivitet. Många, mycket stora eller affischer som inte är kopplade till studentaktiviteter tas ned.

Bubblor

Annonsbubblorna är de plastkupor som sitter längs väggarna i korridorerna inne i Kårallen. Affischeringsplats i bubblorna bokas i Bubbelpärmen som ligger på en hylla mellan UF och ESN:s rum på entréplan. Villkor för bokningarna finns i Bubbelpärmen.

Bubblorna öppnas genom att man drar ner den genomskinliga plastkupan. Sedan kan man sätta upp sin affisch med hjälp av klet eller målartejp/maskeringstejp på den vita baksidan. I bubblorna ryms affischer upp till A1-format.

Ta ned er reklam när den inte längre är aktuell

Det hör till god hyfs att efter arrangemanget plocka ned affischer och lakan för att lämna det snyggt och förberett för nästa arrangör.

Kommersiell affischering

Bara LUST-godkända studentföreningar får affischera i Kårallen. För event som arrangeras i samarbete med uteställen måste det klart och tydligt framgå att det är ett studentevent i samarbete med en studentförening och inte bara reklam för krogen ifråga. ”Tänk på att göra reklam för era evenemang och inte för era sponsorer”, som Baljanstyret sa.

Alla kommersiella affischer tas ned och avsändaren kan debiteras för nedskräpning.

Storformatsreklam

Vill ni sätta, ställa, hänga eller lägga t.ex. vepor, flaggor och andra lite större prylar inne i Kårallen måste DC eller fastighetsansvarig kontaktas i god tid innan för att godkänna det. 

Plats för vepa/banner på räcket runt Baljan bokas hos DC.

Storformatsreklam på fasaden är inte tillåtet.

Blå Havet

LUST-godkända studentföreningar kan boka plats på Blå Havet för att göra reklam för sig eller sitt event. Samma regler gäller som för affischering – ni ska göra reklam för era evenemang och inte för era sponsorer. Företag kan inte boka plats på Blå Havet. Bokning görs hos Kårallens DC som också informerar om de regler som gäller för ytan.

Vid behov kan utomhusbord och bänkar hyras från DC.

Utställningsytor

I Kårallen finns tre utställningsytor, Företagshörnan, Kåraknicken och Basgången. Ritning med ytorna finns HÄR!

LUST-godkända studentföreningar bokar utställningsytorna hos Kårallens DC. Företag kontaktar marknad@karservice.se för prisuppgift och bokningsförfrågan.

Företagshörnan är en plats för i första hand företag att visa upp sig för studenterna. Företag har företräde att boka ytan och studentföreningar kan därför boka platsen tidigast tre veckor innan önskat datum. 

Studentföreningar har på motsvarande sätt företräde till bokningar av Kåraknicken och Basgången. 

Reglerna för ytorna framgår av avtalet men huvudsakligen gäller:

  • Kårallens generella affischeringsvillkor ska följas
  • Musik får bara spelas kl 12-13 på vettig volym
  • Ytan ska lämnas snygg och städad 
  • Kontakta dagsansvarig för den aktuella dagen i god tid innan för att låna bord, stolar eller dylikt